Gå direkt till innehållGå direkt till sök
En gokart svänger i en kurva.
En radiostyrd bil redo att köra off road.
En ung tjej på motocross kör på lerig bana.

Motorsport

Motorsport är för dig som gillar fart. Det finns många olika grenar som kan utövas på två till fyra hjul, i lera och sand, på vatten eller i snö.

Om träningen

Motorcykelsport

Inom motorcykel, snöskoter och motorbåtsporten finns det många olika sportgrenar. Några exempel är enduro, motocross, snöskoter och aquabike (även känt som vattenskoter). Gemensamt för motorsporten är att den oftast utövas utomhus och i höga hastigheter.

I motorsporten tränar du styrka, balans, precision och uthållighet. För att träna behöver du en licens som går att köpa digitalt hos Svemo när du är medlem i en ansluten förening. Om du bara vill prova på att köra så kan du köpa en prova-på licens.

Bilsport

Inom bilsporten finns det många olika sportgrenar. Några exempel på grenar är folkrace, gokart (karting), radiostyrd bilsport och virtuell bilsport. De flesta sportgrenar utövas utomhus.

Svensk Bilsports hemsida kan du hitta mer information om de olika grenarna och söka bland alla föreningar som erbjuder bilsport. Kontakta gärna föreningen närmast dig för att ta reda på vad de erbjuder.

Passar för dig som …

...gillar att utmana dig själv. Varje sportgren är unik i sitt utförande och ställer olika krav på dig som utövare. Varje sportgren kan därför anpassas efter olika förutsättningar. Prata med föreningen om vad du behöver och vad som fungerar för dig.

Inspiration

Om aktiviteten

I korthet

Relaterade sporter

Dela denna sida