Gå direkt till innehållGå direkt till sök

Om ParaMe

ParaMe är en webbplats av Parasport Sverige som informerar personer med funktionsnedsättning om möjligheterna till idrott och träning.

ParaMe ska också ge inspiration och vägledning till ett hälsosamt liv.

Vi arbetar löpande med att ta in fler föreningar från hela landet. Alla föreningar som kan inkludera personer med funktionsnedsättning i sin verksamhet är välkomna att registrera sig på ParaMe. Föreningen behöver nödvändigtvis inte ha en specifik verksamhet för personer med funktionsnedsättning. Registreringen är kostnadsfri och medlemskap i Svenska Parasportförbundet krävs ej. Vill du att din verksamhet ska finnas med på ParaMe? Registrera verksamheten här.

Även andra aktörer, så som organisationer och i vissa fall företag, kan ansöka om registrering via samma länk.

Föreningarnas/aktörernas ansvar

ParaMe tipsar om träning runt om i Sverige. Det är föreningarna/aktörerna själva som ansvarar för den verksamhet som bedrivs, inte ParaMe. Men om du upptäcker brister hos en förening/aktör eller har frågor om ansvar är du välkommen att kontakta oss.

Olycksfallsförsäkring

De personer som deltar i prova på-aktiviteter som listas under fliken "Prova på" här på ParaMe är försäkrade genom en olycksfallsförsäkring hos Folksam. Läs mer om villkor etc. här.

Tillgänglighet

Vi har arbetat för att göra ParaMe tillgänglig för alla. I arbetet har vi använt oss av tillgänglighetsexperter, användartester och en referensgrupp bestående av personer med olika typer av funktionsnedsättningar.

Om du upplever problem med tillgängligheten på sajten får du mer än gärna kontakta oss på parame@parasport.se .

Vanliga frågor

Besök sidan Vanliga frågor för att få svar på dina funderingar. Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att kontakta oss.

Bli ParaMe-supporter

ParaMe finansierades av Allmänna Arvsfonden från februari 2019 till januari 2022. För att kunna driva och utveckla webbplatsen vidare välkomnar vi samarbetspartners och sponsorer. Har du eller ditt företag möjlighet att hjälpa till? Läs om hur ni kan bli ParaMe-supportrar.

Kontakta oss

E-post: parame@parasport.se