Gå direkt till innehållGå direkt till sök
Närbild på Signe och mamma Anna i skidutrustning och bild på när de paddlar i en älv, skog i bakgrunden.

"Jag tror att det är viktigt att bryta upp från vardagen"

Kategori

Inspiration

Mamman och föreläsaren Anna Johannesson ska till Parasport Sveriges familjeläger med sin dotter Signe. Lägret hålls i Östersund 21–22 oktober och riktar sig till alla familjer med barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning. Anna och Signe idrottar mycket tillsammans: "Favoritaktiviteten är den som blir av"

Anna Johannesson är mamma till Signe, som har en intellektuell funktionsnedsättning. Tillsammans är de ute och paddlar kajak, promenerar, simmar, åker skidor, orienterar, och mycket mer.

– Jag skulle säga att favoritaktiviteten är den som blir av, det måste vara enkelt i vardagen. Det är tufft att vara förälder med mycket som ska hinnas med. På fritiden ska vi tanka energi, helst även jag. Jag har valt sådant som jag själv tycker är roligt, då går allt lättare, berättar Anna.

I oktober ska de till Parasport Sveriges familjeläger , som anordnas av projektet Tillsammans, i Östersund. Det kommer bli en helg fylld med umgänge, utbyte och aktiviteter.

Har ni varit på läger tillsammans förut?

– Vi har varit på Start Your Impossible Camp tre gånger. Den stora grejen har varit att knyta kontakter med andra som har liknande förutsättningar. Signe har fått kompisar och jag har haft stort utbyte av att prata med både deltagare och anhöriga. Lägren har också öppnat ögonen på mig kring allt som erbjuds inom parasport och jag har fått värdefulla kontakter, säger Anna.

Anna Johannesson ska själv föreläsa på familjelägret. Förutom att kunna bidra till inspiration och bra diskussioner hoppas hon knyta ytterligare kontakter inom målgruppen. Hon hoppas att många familjer vill komma till helgen i Östersund.

– Jag tror att det är viktigt att bryta upp från vardagen, träffa andra i liknande situation och utbyta erfarenheter. Vi kan ju alla hamna i grubblerier och oro, men ju mer jag har träffat deltagare och instruktörer, diskuterat med anhöriga och sett goda exempel, desto lugnare blir jag. Frågor om utbildningsvägar, skolor, jobb och boende har också diskuterats, inte enbart frågor om idrott. Signe får chansen att träffa kompisar och aktiva idrottare, som kan komma att bli idrottsliga förebilder för henne. Både jag och Signe ser fram emot lägret, programmet ser jätteroligt ut, avslutar Anna Johannesson.

Vill du och din familj vara med på lägret? Det är helt gratis och anmälan är öppen till och med 15 oktober. Läs allt och anmäl er här.

Länkar

Dela denna sida

Skapad 8 September, 2023