Gå direkt till innehållGå direkt till sök
Inomhusmiljö, idrottshall. En kvinnlig ledare och en deltagare gör en övning där de båda håller i fotbollen med händerna.

Idrottsskola för barn och unga med synnedsättning

Kategori

Inspiration

Alice Berntsson är projektledare för Parasport Västmanlands idrottsskola för barn och unga med en synnedsättning. Hör henne berätta om idrottsskolan som hålls i Västerås!

Se video

Alice är ledare inom parasporten och är även själv aktiv inom framförallt 5-a-side. Under våren 2024 har hon drivit Parasport Västmanlands idrottsskola, som riktar sig till barn och unga med en synnedsättning.

Provar olika idrotter

Just den här kvällen håller idrottsskolan till i en idrottshall i Västerås. De provar på hemmaträning genom att gå igenom olika övningar att göra på en träningsmatta. Andra tillfällen har de provat på judo, friidrott, goalball och 5-a-side.

– Det är mycket tack vare att prova på olika idrotter, tror jag, som man hittar det man själv brinner för och tycker är roligt, säger Alice.

Idrottsskolan är ett sammanhang där deltagarna kan vara med på sina villkor, och där det finns möjlighet att prova och ompröva.

Idrottsskola i parasportdistriktet

I just fallet med Västmanlands idrottsskola är det parasportdistriktet, Parasport Västmanland, som anordnar aktiviteterna.

Du kan kontakta ditt lokala parasportdistrikt och fråga om de har en idrottsskola. Skulle de inte ha det i dagsläget, kanske du ändå inte är den första som ställt frågan. Ju fler som efterfrågar en aktivitet, desto större chans är det att den kan startas upp.

– Ofta är man inte ensam om att leta, säger Alice Berntsson.

Filmen är skapad som ett aktivitetstips inom Parasport Sveriges projekt Träningspasset med stöd från Allmänna arvsfonden. Se fler aktivitetstips här på ParaMe.

Länkar

Dela denna sida

Skapad 27 Juni, 2024