Gå direkt till innehållGå direkt till sök
Två personer med varsin reflexväst, vända med ryggen mot kameran. En med texten ledsagare, den andra med texten synskadad.

Låna ledsagarvästar på Fritidsbanken

Kategori

Tips

Ett tips till personer med synnedsättning är att utnyttja Fritidsbankens ledsagarvästar om ni ska ut och springa, cykla eller åka skidor. Det är gratis att låna och ni visar omgivningen att det är en person med synnedsättning som är ute och tränar.

Se video

Det kan vara bra att uppmärksamma omgivningen på att det är en person med synnedsättning som är ute och tränar. Med ledsagarvästar kan folk runt omkring ta lite extra hänsyn när du och din ledsagare kommer cyklandes, springandes, promenerandes eller på skidor.

Ledsagarvästar är oftast ett par gula reflexvästar, på den ena västens rygg står texten "Ledsagare" och på den andra västens rygg står texten "Synskadad".

Alice Berntsson berättar om ledsagarvästar i en film på TikTok .

Ledsagarvästar finns att låna gratis på Fritidsbanken. Alla fritidsbanker i Sverige ska ha västar att låna ut. Kika om din lokala fritidsbank har västar inne.

I samarbete med Fritidsbanken har Parasport Sverige även tagit fram en enkel guide om ledsagning. I den listar vi de viktigaste sakerna att tänka på. Ladda gärna ner den som pdf längre ned på den här sidan.

Se fler aktivitetstips för dig med en synnedsättning.

Dela denna sida

Skapad 4 December, 2023 - Uppdaterad 18 April, 2024