Gå direkt till innehållGå direkt till sök
Mikael Fredriksson är tidigare paralympier i simning och tränare i Kungsbacka SS.

Kungsbacka SS – en av många simföreningar på ParaMe

Kategori

Träffa föreningar

Simning är en av de mest sökta idrotterna på ParaMe och Kungsbacka Simsällskap är en av flera föreningar där du kan börja simma.

Simskolan är den största verksamheten i Kungsbacka Simsällskap och den finns i tre steg. Verksamheten riktar sig till personer med olika typer av funktionsnedsättningar så som nedsatt syn, hörsel och rörelseförmåga samt intellektuell funktionsnedsättning. Det går också att träna i mindre grupper för personer med autismspektrumtillstånd.

– Vi har en paraverksamhet med fem simskolegrupper. Dessutom har vi tre träningsgrupper för den som vill fortsätta att simma. Kungsbacka SS vill vara en förening som bjuder in dig oavsett vilka förutsättningar eller bakgrund du har, säger tränaren och tidigare paralympiska simmaren Mikael Fredriksson.

När Mikael Fredriksson började simma hittade han friheten i vattnet, vilket han inte riktigt kände på land.

– Har du en fysisk funktionsnedsättning är det ofta lättare att röra sig i vattnet. Det var därför jag blev förälskad i sporten. Sen träffar man också många likasinnade. Du kan alltid träffa någon som är som dig. Simning är världens roligaste sport, så är det bara säger han. Läs mer om simning

Kungsbacka Simsällskap på ParaMe

Länkar

Dela denna sida

Skapad 3 Augusti, 2021