Gå direkt till innehållGå direkt till sök
Personer som cyklar och springer.

Prova på cykel och löpning/rullstolskörning

Falkenbergs Motorbana, 22 April, 2023

Välkommen till en fullmatad aktivitetsdag där du får testa att cykla och springa/rulla utifrån dina förutsättningar. Vi vänder oss till dig över 16 år med rörelse- eller synnedsättning.

Om evenemanget

Cykling med Paracykel Testa på att cykla! Du behöver inte ha egen cykel med utan handcyklar och tandemcyklar finns att låna på plats. Vi har även piloter som ledsagar dig som cyklar tandem. Kunniga ledare inspirerar och delar med sig av tips och tricks kring cykling.

Digital ledsagning med Nordic Evolution Nu har du med synnedsättning chansen att prova på ett ljudbaserat guidesystem som med hjälp av GPS och ett par hörlurar guidar dig med centimeterprecision. Olle från Nordic Evolution finns på plats för att hjälpa dig!

Testa tävlingsrullstol Svenska Triathlonförbundet har med tävlingsrullstolar för dig som vill testa. Falkenbergs motorbana är en utmärkt bana för ändamålet. Få en ny upplevelse med en stol anpassad för att köra fort med!

Running clinic med Ottobock Missa inte detta unika tillfälle till rörelse och social interaktion för benprotesanvändare på olika aktivitetsnivåer. Du får möjlighet att prova sportprotes och hitta ny inspiration. Heinrich Popov, tvåfaldig guldmedaljör i Paralympics, kommer att guida dig. OBS! Sista anmälningsdag för Running clinic är 12 mars.

Fritidsbanken Fritidsbanken är som ett bibliotek med sport- och fritidsartiklar och det är gratis att låna från Fritidsbanken i upp till två veckor. Fritidsbanken kommer att finnas på plats på motorbanan i samband med inspirationsdagen. Kom och träffa dem och passa på att testa olika sportredskap som finns på Fritidsbanken. Perfekt om du vill ta med familjen!

Vi bjuder på lunch, kaffe och fika. Schema för dagen presenteras på plats. Tänk på att med dig träningskläder efter väder. Omklädningsmöjligheter finns.

Anmäl dig här OBS! Sista anmälningsdag är den 15 april 2023.

Vid frågor, kontakta: Camilla Oldberg, projektledare Paratriathlon på Svenska Triathlonförbundet camilla.oldberg@svensktriathlon.org 073-385 99 78

Varmt välkommen!

Dagen arrangeras av Svenska Triathlonförbundet tillsammans med Svenska Cykelförbundet, Fritidsbanken Nordic Evolution och Ottobock. Med stöd från Allmänna Arvsfonden.

För dig med rörelsenedsättning

För dig med synnedsättning

Om evenemanget

Sista anmälningsdag:
15 April, 2023
Plats:
Falkenbergs Motorbana
Datum:
22 April, 2023
Tid:
Kl. 10-17
Kostnad:
Gratis

Dela denna sida