Gå direkt till innehållGå direkt till sök
Josef i skidspåren. Han använder sitski.

Gillar du att åka längdskidor? Följ med på utvecklingsläger i Vålådalen

Vålådalen, 24-27 November, 2022

Parasport Sveriges längd- och skidskyttekommitté bjuder tillsammans med Parasport Jämtland-Härjedalen in till utvecklingsläger, den 24-27 november i Vålådalen. Lägret vänder sig till dig som har en rörelsenedsättning, är mellan 13 och 35 år och som gillar att åka längdskidor.

Om evenemanget

Lägret vänder sig till dig som har en rörelsenedsättning, är mellan 13 och 35 år och som gillar att åka längdskidor och vill lära dig mer. Det finns chans att testa på skidskytte.

Lägret startar med middag på torsdag kväll den 24 november och avslutas med lunch på söndag den 27 november. Vi kommer att träna två pass under fredagen och lördagen, och ett pass innan lunch på söndagen. Under minst ett av passen kommer det att finnas möjlighet att prova på skidskytte.

Boende Vålådalens fjällstation 837 75 Vålådalen

Vi bor i dubbelrum i Tungården på Vålådalens fjällstation. Frukost, lunch och middag serveras i fjällstationens huvudbyggnad.

Vid snöbrist kan lägret komma att flyttas till annan ort i Jämtland.

Kostnad Lägeravgiften är 1 000 kr/deltagare för hela helgen inklusive måltider, del i dubbelrum samt spårkort. 500 kr vid enbart deltagande och lunch. Eventuella medföljande betalar självkostnadspris (1 100 kr/person och natt vid del i dubbelrum, inkl måltider och spårkort).

Anmälan Anmäl dig här

Sista anmälningsdag är den 13 november. Då det endast finns ett begränsat antal platser rekommenderar vi att du anmäler dig så fort som möjligt! Anmälan är bindande så snart du fått din anmälningsbekräftelse.

Resa till Vålådalen Till Vålådalen tar du dig enklast med bil, alternativt med tåg till Undersåker och transferbuss vidare till Vålådalen. Läs mer om busstransfer till Vålådalen här.  Hör av dig till oss om du har problem att hitta en resa som passar, så försöker vi att hjälpa till.

Resestöd För resor över 10 mil enkel väg finns möjlighet att söka resestöd för upp till 50 procent av en deltagares totala resekostnader. Resestödet kan uppgå till max 1 000 kr/deltagare.

Utrustning Ta med egna skidor, stavar och pjäxor för både skate och klassiskt om du är stående åkare. Skidorna ska vara grundpreparerade, viss hjälp med fästvallning finns att få vid behov av ledarna på plats. Om du saknar egen skidutrustning finns möjlighet att hyra av Sportshoppen i Vålådalen .

Är du i behov av att låna Sitski? Kontakta oss på Parasport Jämtland-Härjedalen så löser vi det! Vi har ett antal sitskis med tillhörande skidor och stavar för utlåning.

Kontakt Nina Jonsson Parasport Jämtland-Härjedalen, Utvecklingsdistrikt Längdskidor/Skidskytte nina.jonsson@parasport.se 070-208 69 32.

För dig med rörelsenedsättning

Om evenemanget

Anmäl dig nu!
Plats:
Vålådalen
Datum:
24-27 November, 2022

Läs mer om evenemanget

Dela denna sida