Gå direkt till innehållGå direkt till sök
Ett montage av skärmdumpar från olika ParaHacks-klipp på appen TikTok.

ParaHacks – parasport på TikTok

Kategori

Inspiration

Parasport Sveriges projekt ParaHacks samlar alla tips och tricks – hacks – relaterade till idrott med funktionsnedsättning i korta videor.

Se video

Målet med ParaHacks är att skapa innehåll som fokuserar på tips (på engelska så kallade hacks) kring parasport och aktiviteter för personer med funktionsnedsättningar. Tipsen kan variera alltifrån hur man tejpar sina händer som rullstolsrugbyspelare, till hur man kan använda olika typer av tyglar när man rider på en häst.

ParaHacks vill samla all kunskap som finns ute bland våra aktiva och ledare för att föra vidare till nya aktiva, men också föräldrar och andra ledare. Varför behöva uppfinna hjulet på nytt när kunskapen finns där ute?

Innehållet publiceras främst på TikTok och ParaMe.se, där tanken är att alla hacks ska finnas samlade som i en form av bibliotek.

Länk till ParaHacks på TikTok .

Alla videor finns även samlade i en spellista på Parasport Sveriges Youtubekanal, klicka här för att komma dit .

Varför heter det ParaHacks?

ParaHacks har en utgångspunkt i den engelska termen lifehacks som blivit trendigt att dela på sociala medier. Enligt Institutet för språk och folkminnen är definitionen av lifehack följande: "Ett lifehack är ett enkelt tips eller knep som ger ett oväntat användningsområde för en pryl eller en funktion, och som förenklar vardagen. Från början var det en dataterm."

ParaHacks är alltså tips och knep för att förenkla vardagen för paraidrottare.

Om projektet:

Parasport Sveriges projekt ParaHacks är en tvåårig satsning som finansieras av Radiohjälpen. Projektet startades våren 2022 och kommer pågå till våren 2024.

Dela denna sida

Skapad 4 April, 2023