Gå direkt till innehållGå direkt till sök
Kalle och Niklas.

Häng med på bowlingträning med Stockholm Västra IFFF

Kategori

Träffa föreningar

Stockholm Västra IFFF med ledaren Marvin Semakala har över 60 deltagare som spelar bowling. Till våren startar en ny grupp. I den här artikeln får du hänga med på en träning med Torsdagsgruppen.

Se video

Varje torsdag möts ett gäng på nästan 20 personer i bowlinghallen i Åkeshov. Gänget är Stockholm Västra IFFF som har träning, gruppen kallas Torsdagsgruppen och leds av Marvin Semakala.

– Den här föreningen har funnits sedan 2008 och sammanlagt är vi 60 stycken i alla grupper. Till våren startar vi en ny grupp, Söndagsgruppen 2, som vi hoppas att folk vill söka till, säger Marvin.

Vad är det bästa med bowling?

– Det bästa med bowling är att det är enkelt. Det finns alltid skor och klot som man kan låna, säger Marvin.

Johanna är en av deltagarna i Torsdagsgruppen. Hon säger att hon tack vare bowlingen har fått nya vänner. Hon kramar om sin kompis Tyra som precis har fått en spärr, det är bra stämning i lokalen och många applåderar.

– Att få komma hit och köra med sina vänner och ha kul, till exempel om man har haft en dålig dag kan man glömma den, det är skönt, säger Tyra.

Kalle är en av ledarna bredvid Marvin. Han blev ledare för ett tag sedan, och han är med på Torsdagsgruppens och Söndagsgruppens träningar.

– Det är kul att få komma hit och leda!

"Alla ska känna sig välkomna hit"

– Det spelar ingen roll om man har adhd, Downs syndrom, sitter i rullstol eller har svårt att gå. Alla ska känna att de är välkomna att komma hit, säger Marvin.

Vill man börja spela bowling med Stockholm Västra IFFF kan man höra av sig till Marvin. Han kan också tipsa om andra bowlingföreningar i Stockholm.

Kontakta Marvin Semakala: mervino.ulysses@gmail.com

Följ Stockholm Västra IFFF på Instagram .

Länkar

Dela denna sida

Skapad 2 December, 2022