Gå direkt till innehållGå direkt till sök
En bild på Arnt-Christian Furuberg som stakar sig fram i snön. Det är kväll och mörk himmel, banan lyses upp av strålkastare. Det snöar. VM-logotypen med texten 2023 Para Nordic Skiing World Championships Östersund.

Besök VM i Östersund – se världseliten på nära håll

Kategori

Tips

I januari 2023 kommer VM i längdskidåkning och skidskytte till Östersund. Följ världseliten när de gör upp om medaljerna i en av Sveriges största vinterparasport-tävlingar någonsin. Gratis för publiken!

Den 20 till 29 januari har Östersund den stora äran att hålla i värdskapet för Para Nordic Skiing World Championships. Världseliten inom längdskidåkning och skidskytte kommer till skidstadion för att göra upp om medaljerna. Det blir två spännande och underhållande VM i absoluta världsklass, både för de aktiva och för publiken.

– Östersund har en lång och framgångsrik historia av att arrangera stora, internationella tävlingar. Dessutom jobbar man mycket med tillgänglighet, vilket gör att vi känner oss väldigt trygga där. Visionen är att Östersund ska bli ett centrum för vinterparasport i världen, säger Parasport Sveriges VM-chef Niclas Grön.

Att se sina förebilder i ett VM är ett stort ögonblick i livet och under tävlingen finns flera chanser att följa och heja på våra svenska stjärnor. Sveriges största medaljhopp är hemmaåkaren Zebastian Modin, som i senaste Paralympics i Peking tog ett silver och två brons. I och med medaljerna blev Zebastian Modin Sveriges främste vinterparalympier genom tiderna.

En invigningsceremoni kommer att kicka igång VM med pompa och ståt kvällen 20 januari. Lokala föreningar kommer under evenemanget vara på plats för att erbjuda alla som vill, med eller utan funktionsnedsättning, möjligheten att prova på parasport. Utöver det finns familjeaktiviteter och chans att träffa sina idoler.

Det är givetvis gratis för publiken att komma och titta på tävlingarna. Det lovas härligt underhållande och spännande vinterparasport i gemenskapen på hemmaplan. Det här vill du inte missa, så ta med dina nära och kära och så ses vi på Östersunds skidstadion 20–29 januari 2023.

Program och mer information kommer inom kort att finnas på www.winterparasport.com.

Länkar

Dela denna sida

Skapad 25 November, 2022 - Uppdaterad 28 November, 2022